A bor készítése és kezelése

Cikkszám: 
BK228206
A bor készítése és kezelése
Kiadó:
Nemzeti Örökség Kiadó
Szerző:
Bíró Károly, Mercz Árpád
Kiadás éve:
2024
Oldalszám:
328
Kötés:
puhatáblás
Nyelv:
magyar
Raktáron
5 100 Ft
Részletek
A borkészítés és borfogyasztás mindazoknál a népeknél, amelyeknél a természeti viszonyok megengedték a szőlőtermesztést, az őstörténettől napjainkig nagy szerepet játszott az emberek életében. A bor az emberiségnek napjainkban is általánosan ismert, kedvelt itala.

Egyeseknek élvezeti cikként szolgál, másoknak viszont a mindennapi táplálkozás fontos kiegészítő fogyasztási cikke. De fontos szerepet tölt be a közegészségügy terén is, részben a járványos betegségek elhárításában, a megelőző védekezésben, részben pedig a gyógyításban, illetve a legyengült betegségeknél a szervezet részére gyorsan értékesülő tápszerként alkalmazva. Ünnepi lakoma a magán-, köz-, vagy nemzetközi életben bor nélkül el sem képzelhető.

A mai Magyarországon újra reneszánszát éli a borkészítés és a különféle borbemutatók, bormustrák, fesztiválok ideje. Szinte minden jelentős szőlőtermelő vidékünkön zajlanak ilyen események, amik egyre népszerűbbek és évről-évre mindig nagyobb az érdeklődők, borkedvelők létszáma.
Adatok
EAN:
9786156788313
Csomagajánlatok
Kiegészítő termékek
A bor készítése és kezelése
A bor készítése és kezelése
5 100 Ft